du skryter inte, du är bara stolt

Woops, blev visst ett litet oplanerat jullov för min lilla blogg. Har hänt mycket dom senaste dagarna, jag har bestigit slalombacken med skidor under föttrena för första gången för den här vintern. Kört skicross med Sara, alltså det är ju så grymt kul. Har även hunnit med lite annat med mina kära längdskidor.. Sett skidoor på TV, tour de ski, blir väl att se på det idag också. Sen kommer kusinerna hit, god mat, raketer, ja det var väl allt från mig. Ha nu en riktigt mysig nyårsafton!

Bara för att..↓



/Emma

Jultempo

Tävling igår, Sävast jultempo, 3 km klassiskt. Det gick faktiskt ganska bra, tyckte tekniken satt där, hade grymt bra skidor, ja allt flöt på. Förutom att stavremmen lossnade två gånger, kan inte skylla på nått annat än att jag spänt den dåligt. Slarv Emma, slarv, slarv slarv....Åkte tillslut in på en förstaplats, nöjdtjej alltså!


Tröttjej, jao, jao ↑

Nu sitter jag i stugan och bara njuter av att vara ledig, drar väl snart och åker lite skidor.

ha det bäst!


/Emma

Julklappar






Lite bilder från några av julklapparna ↑

Word cup tröja, som jag öppnade lite i för tidigt...från gällivare tomten♥
Craft träningsbyxor
Hestra längdskidhandske
Armband
En ring
Öronhängen
Vinterskor (salomon)
Löparskor med dobbar under (icebug)
Träningsgrejor, eller vad man nu ska säga..
Drickabälte (OW)
Kläder
Pengar

Ja det var väl typ det!

/Emma

En stjärna lyser så klar

Tycker att jag tar och börjar med julafton, tar det lite snabbt. Vaknade vid 8 kanske, åt lite god frukost. Emil öppnade ett av sina stora paket, som visade sig vara en elgitarr, så då blev det lite tjorv med den också. Sen drog vi i väg med kusinerna, faster och farfar, för att spela lite bandy. Som vanligt super kul! För er som inte visste det, så har jag både spelat bandy och hockey,  men det var dock några år sen... Sen drog vi hem igen, och jag och Emil gick en sväng till stan, för att fixa det sista. Sen började Kalle Anka och allt flöt på i vanlig ordning. Mormor och Morfar kommer, julbord, julkalendern, paketöppning, farmor, farfar, faster, (kusiner) Kommer, äter efterrätt, och har det allmänt trevligt. Så jag hoppas ni hade en lika mysig jul som jag hade, kör väl på en sån här God jul i efterskott...

Igår då, har väl egentligen inte så mycket att skriva om. Drog till överkalix för att åka skidor, eftersom snön i stort sätt regnat bort här hemma. Och kan ju bara tala om att det var så sjukt härligt, och så grymt fint.

Nu idag, ska jag försöka leta reda på nå åkbara skidspår, annars blir det väl en löprunda såhär på annandagjul....


Låter bilden tala för sig själv..

/Emma

Dagen före julafton

..och det öser ner en massa regn, vad i helvete är detta??  I allafall så har jag åkt ett teknikpass skate med Jocke idag, kul det. Även fast det var sjukt segt och regnet bara öste ner. Fick mig några bra tips som jag ska fila lite extra på! Nu hoppas vi bara på att all snö inte regnar bort, det skulle var väldigt väldigt tragiskt med en jul utan snö och massor med längdskidåkning. Så tycker det kan sluta regna NU!


super härlig bild från en skidtävling, Ida och Filip ↑

/Ema

Pagla sprinten!


Spola fram till ca 2:13, bra puss hej!

Jul, jul, strålande jul..

Vaknade vid halv nio, sprang upp. Slängde i mig frukosten, slog på ett avsnitt av julkalendern. Drog med mig skidor och stavar, och rullade i väg mot Kalix Skidstadion kring klockan tio. För ett klassiskt teknik pass med Jocke, grymt kul, och super lärorikt. Sen hem för att slänga i mig lite lunch. Sen har jag även hunnit titta på för mycket skidfilmer på youtube, så att datorn krashade. Varit och julhandlat med pappa, sovit lite, ätit lite middag. För att sedan dra vidare till klubbträningen, skate intervaller. Galet så kul de var, roligt också att juniorerna var med på träningen. Kan ju inte säga annat än att jag fick ett super bra form besked.. Nu lyssnar jag på lite härlig julmusik, och inser hur mycket jag älskar julen♥  Livet leker!



/Emma

Looooooooooov!

Nu har jag jullov, så galet skönt! En termin i åttan bortgjord, och bara en termin kvar då.

Idag, lugn skoldag, träning i lätt snöfall, stressa hem, fix innan avslutningen. Samling i klassrummet, uppträdanden i matsalen, prisutelning av någon klasstävling vi hade idag på skolan. Förövrigt så kom min klass på en andraplats, hehe samma plasering som på vollybolltuneringen....Sen in i klassrummet igen, lite film, betygen m.m. Måste få säga att jag faktiskt är rätt nöjd med mina betyg!






/Emma

Emma vallar...

Tänkte börja med ett Hej, och fortsätta med att säga att det har varit en galet rolig dag! Började med en lugn skoldag, gjorde ärligt talat i stort sätt ingenting. Såg julkalendern, gjorde någon utvärdering, julkort, och hade någon musik tävling. Drog hem, proppade i mig några hemma gjorda peppar kakor. (tro inte att jag äter jätte mycket pepparkakor, jag tycker bara det är gott) Sen for jag i väg på klubbträning,längskidor på kalix skidstadion!!!! Ja! Ni hörde rätt, och det var faktiskt bra spår! Hade nog lite fel i förra inlägget.. Och vet ni? Jag vallade mina skidor, helt själv.



/Emma

Golfbanan räddar mitt liv!

Kan ju börja med att säga att vi haft vollyboll tunering i dag på plugget, och min kära klass slutade på en sliverplats...
Vi vann alla matcher i gruppspelet, och även kvartsfinal och semifinalen, även fast det var riktigt nervöst. Eller i allafall semifinalen, vi vann med sådär ett poäng eller nå sånt. Väl i finalen så förlorade vi aningan stort kanske, nämner inga siffror eller något sånt, men en finfin andraplats fick vi i allafall.

Sen drog jag direkt i väg till golfbanan för lite härlig skidåkning, tur att det är spår där, för på elljusspåret så krävs det nog ganska så mycket mer snö.Golfbanan räddar mig, helt klart!

Igår, så drog jag och Maja till Luleå. Köpte nå kläder som går att ha på julavslutningen, men hittade dock inte några skor! Har lite smått panik, jag kan ju knappast komma med converse dit,  julavslutningen är förövrigt på Onsdag och jag har inga skor...

Nu ska jag njuta av några hemmagjorda pepperkakor, ha det bäst!



/Emma

Flow

Fick en fråga om vad flow är för något! Ni kan klicka in på bilden nedan för att kolla in hemsidan.



Livet leker!

Täävling idag, var typ über kul. Allstå jag älskar allt som har med skidtävlingar att göra, till och med bilresorna..
Var galet nervös innan start, träningsvärk, och lite almänt seg sådär.. Men prologen gick faktiskt bra, och åkte in på en första plats med 7 sek till godo. Dags för A-final sen, eftersom jag vann prologen så innebär det att man får välja spår först. Hade inte riktigt koll på vilket jag skulle välja, så fick lite smått panik. Men det gick bra ändå, var lite seg i starten. Men fällde ut skidorna först och lyckedes ta mig in på en första plats, jag är grymt nöjd!
Var även super kul att träffa dom här super fina personerna... ↓


Johannas bild!

/Ema

Tävling!

Fredag idag, härligt det! Betygprat idag på skolan med ett antal lärare, nöjd måste jag säga. Spel på matten, haha jag och Maja var ju bäst...Ett till engelska test, gick faktiskt helt okej, förväntar mig ett stort A, eller kanske inte riktigt.I torsdags var jag och åkte skidor i överkalix, eftersom all snö här i Kalix i stort sätt regnat bort. Segt, mjukt, och snöblandatregn är orden och jag kan inte påstå att det gick vidare bra heller..

I allafall tävling i morgon, döör lite smått. Jag är galet nervös. Sprint, pagla, jag nervös, osvosv. Blir i allafall super kul att tävla igen. Var och sprang en kort runda nu idag, formen känns väl..hm, nja, ö, sådär. Är i allafall grymt taggad, nu kör vi liksom...

Ska bara mysa i kväll, se julkalender, baka pepparkakor, och soovaa.


önskar att det var såhär mycket snö nu - blid från förra julen!

/E

sommar?

25 längder simmning, klister under skidorna i december, flow, betyg, regn, julstädning på hk:n, till låten Mange bjuder, Lucia, lokalen, tjänat 11 kronor på ett engelska prov. Ja, det är väl lite av det som hänt dom senaste dagarna. Det där engelska provet ni vet, det där provet som gick åt helvete. Jag fick faktiskt bättre betyg än vad jag trodde på det, dock sämre än Adam och Anton, och tjänade då i hop 11 kronor, haha! Sen har det ju regnat också, jag hatar regn och då menar jag det verkligen, usch, blä, usch! Det hela resulterade till klister under skidorna i går, och lite vattenskidor sådär vissa sträckor. Idag så är det inte mycket snö kvar på backen, och det värsta är att det nog har tänkt regna i morgon också. Hejdå, skidföre liksom :(  Idag i så drog jag då i stället på flow, grymt bra träning det alltså!






kanske blir sommar igen då...

Då jag mår som bäst

Så sjukt härligt det var igår alltså! -Överkalix, ny prepparerade spår, mycket snö, ja ni hör ju! Hann med ett pass på förmiddagen, drog sen till mormor och morfars stuga för att käka lunch. Slog på vinterstudion, och bara myste, sov faktiskt en stund så där lagomt. För att sen dra ut för att träna igen♥


tjena Emma! med skidor och stavar!↑

Jag har läst den!


Har fått en ny idol! Fy fan vilen killa, Zlatan! Jag tycker faktiskt ni också kan ta och läsa den, galet bra!
Kan ju också nämna att man får en helt annan bild av killen, då man läst boken!

i heard that your dreams came true

Fredag idag alltså! Så sjukt härligt med fredagar förövrigt, har faktiskt varit ganska mycket i veckan faktiskt. Allt som ska lämnas in, prov ska göras m.m, nu till betygen! Men ändå en rolig vecka helt klart, vollyboll på idrotten med klassen, snöstorm, rolig mattelektion, musiken idag ja..den var väl som vanligt. Har inte så mycket annat att säga, mer än att jag åkt några mil skidor i veckan. I kårpik, en äng, grästuvor, 1,8 km, men galet så kul det är. Men idag faktiskt, åkte jag och mamma förbi golfbanan av en ren slump sådär, och vad ser jag? Jo, nydragna fina klassiska skidspår, och såklart for jag direkt och hämtade skidor och stavar. Är nog kring 15 km skidspår fram och tillbaka, jag är mer än glad. Jo juste efter skidorna på golfbanan drog jag hem, slängde i mig mat för att sedan dra vidare på Bandy. Kalix vann dock inte den här gången, tyvärr! I morgon drar jag till Ö-kalix och åker några mil skidor, ha det gött!





/Emma

http://www.blogresponse.com


F.....acebook

blööööööblääääääää javla skit helvete! Oförberett engelska prov, jag vill bara gråta alltså, gick rent ut sagt åt helvete. Väntar bara på ett stort F på schoolsoft då.....

B på matte provet och B på tyska provet fick göra min dag! Nu sitter jag och Linn och deppar lite efter engelskaprobskiten på hyllans foreveralonebänk! Avslutar med några mer positiva bilder från skolan dåå...


Klaix bandy i mitt ♥ ↑








SNÖ

Jag älskar snön, som nu ligger som ett vitt otroligt vackert lager på marken!!



/Emma

Väderprognos!



Jag älskar snö, kommer alltid att älska snö, jag har alltis älskat snö ♥♥♥♥

Helgen!

Ja vad ska jag säga! En as tråkig helg som har spenderas hemma i ett dött gult hus i Kalix! Med några få ljusglimtar!
Igår kväll var jag i alla fall oss Maja och hade en liten gullig mys kväll eftersom vi båda har fyllt år, åt middag där, såg på film, proppade i oss frukt, ja och hade allmänt mysigt. Sen finns det väl en till liten ljusglimt, det snöade nämligen idag, och ganska mycket faktiskt, men nu har det regnat bort! (skräll) Förövrigt händer det inte så mycket i mitt liv, känner mig allmänt otränad osv, men är i strot sätt frisk nu bara lite hosta kvar, blir nog att träna imorgon. Eller jag ska träna i morgon! Jag ska friskförklara mig själv!!!!!!!!!!!!!!!

Nu ska jag försöka plugga lite, är dock svårt att få något gjort, då det finns något som heter facebook!


jag vill åka skidor, jag vill känna känslan att bara dansa på snön, jag älskar den känslan!


blöblä hejdå ha det bäst och se till att inte bli sjuka!!

Emma 14 år!

Som sagt, Emma fyllde år i tisdag och hon var sjuk då så jag kunde inte göra det här inlägget då. Så jag gör det nu!
Emma Ribom, var ska man börja? Denna tjej är typ den omtänksammaste jag känner, hon är dessutom väldigt störd.
En kille i våran klass sa ett skämt, Emma vänder sig till mig och säger:
"Fattar du det skämtet?"
Jag: Nä.
Emma: Nä inte jag heller, därför sa jag att det var dåligt...
------------------------------------------------------------------
Emma säger på en lektion: "Jag har en jättestor cancerknöl, när jag spänner armen!"

Emmas enda svordom: HELVETE!

------------------------------------------------------------------

Emma brukar alltid sitta och gapskratta åt sina skämt, medans ingen annan skrattar! Hahaha gullig du är!

Emma är en grym människa, och det ska hon få höra! Hahaha hennes knasiga kommentarer kan man sitta och skratta åt i timmar.

 

Emma och jag har en massa minnen, "yogabollen", "vårat hem, med en massa hundar", "Doktor"

Emma minns du: 1, 2, 3 BOOM! Hahaha those were the days!

 

Emma du är den bästa Emma jag vet och jag älskar dig, puss!

 

 

Jag känner att jag har skrivit Emma ganska mycket i detta inlägg, menmen.

 

/Maja Jansson Strömberg

Vad äre här för något???

Nu är jag less! Jag är rent ut sagt så jävla less! Sjuk! Ja, sjuk. Fortfarande! Har i alla fall krånglat mig till skolan igår och idag, och känner mig faktiskt lite bättre! Har typ proppat i mig vitaminer, c-vitamin, esberitox, ingefäratee, hostmedeciner...ja allt sånt där som sägs hjälpa mot förkylningar! Undrar vad det egentligen gör att jag är sjuk hela tiden!

Ja, i alla fall. Så höll jag och Linn i idrottslektionen idag på skolan, cirkelträning! Det var faktiskt kul att vara "tränare" för någon annan sådär 55 minuter! Annars är jag ju ofta tränare till mig själv om man säger så! Jag kanske inte har berättat heller att jag och Jonte höll i skidträningen förra veckan, (samtidigt som vi tränade själv då), det var också röligt!

Taggar matteprov och engelskagrej i morgon, vi hörs!


Btw så är jag vidare till näste länsläger i fotboll som är nu i december!
(såhär) glad! ↑

/Emma
RSS 2.0