Check

Hejpåeralla!

Nu är det söndag och skola i morgon....haha ne såklart inte, för det är ju loov. Har haft två jätte fina dagar, och lovet har inte ens börjat. Idag tillexempel, har jag förutom att ställa om klockan. Hunnit träna, äta våfflor, vara uuuttee, baka, och nu ska snart några gäster komma hiit och hälsa på. I morgon ska jag vara med Idis, vi hade nog tänkt hitta på något super kul och sen drar vi nog även på flow också, blir super.



drar upp en sån här härlig gothia bild!

/Emma

LOOOOOOOOOOOV

Tja - ö

Sitter här i stugan och bara chillar, njuter av att äntligen fått lov, lyssnar på musik, och ska snart dra i bastun.
Hade super kul med min kära klass idag på Matten, körde bland annat "jäster med gester grejjen" m.m.. Min klass, är bäst helt klart <3

Sen googlade jag även på mitt namn och hittade lite intressanta bilder..


(tävling i finska ylläs, jag och ida täcker Filip med snö. Bild från någon finsk tidning)


Emma Ribom (oik.) ja Ida Rönnqvist tekivät Filip Öbergille lumipeitteen Ylläksellä.

Kalixista Lappiin pääsiäisen hiihtokiertueelle tulleet kalixlaiset Emma Ribom,13, Ida Rönnqvist, 14, ja Filip Öberg, 10, pääsivät nautiskelemaan kauniista kevätauringosta sunnuntaina Ylläksellä.

Kaunis sää houkutteli laduille ja rinteeseen väkeä ruuhkaksi asti.

Ylläksen Tornionlaakson hiihtocupin osakilpailuun osallistui yli 600 hiihtäjää.

 

Förstår ju inte direkt finska så översatte till svenska och då blev det såhär...

 

Emma Ribom (höger), och Ida Rönnqvist gjorde Filip Öbergille snö Ylläs.

Kalixista Lappland påsk skidtur kom kalixtjejen Ribom Emma, 13, Ida Rönnqvist, 14, och Öberg, Filip, 10, kunde njuta av den vackra vårsolen på söndagen Ylläs.

Det vackra vädret lockade folk till backarna och spåren orderstock.

Ylläs Tornedalen Ski Cup lockade mer än 600 skidåkare.

(haha)


(bild från springtävling i somras, från NSD)

Med det säger jag Hejså, ha det bäst!

/Emma

 



Klubbis

Hej!

Igår på klubb träningen var det kul, super kul, som vanligt då! Efter att vi köttat intervaller i slalombacken, körde jag och Jonte lite styrka med den mindre gruppen. Haha, säger jag bara. Kul vare i allafall!  

Nu äre Fredag, och sista dagen innan lovet. Så sjukt skönt! På matten idag ska, 8A köra lite lekar och sådär, blir great.



/Emma

gangsters in town.

Hejhallo!
-
Sitter på skolan (i rödan med Ida). Inget specielt händer, förutom att det är en lång tråkig dag på skolan. Med bad och allt sånt.. ett litet plus är att vi typ inte har några läxor prov i veckan, fy f*n så skönt alltså, har haft såååå mycket dom senaste veckorna. 2 dagar kvar till höstlovet, ja det kan ju inte vara nå annat en ett stort plus!

I kväll är det förövrgt klubbisträning som gäller. Är ganska smått orolig över vädret, vill ju mer än gärna att det börjar bli lite kallar och att det kanske faller endel snö på marken också. Dock har dom lovat nästan 10+ grader 10 dagar framöver. Lyckat. 


blir väl rullskidor ett tag till då.....

/Emma

coolingar....































/Emma

Foto with Ida!





'





Några bilder som jag och idis fotade, vet att dom är lite huller och buller, men ni får helt enkelt vrida lite på huvudet..

Annars händer det inte så jätte mycket, allt flyter på i vanlig ordning. Skola, äta, träna, plugga, sova...osv.
Eller ja, idag efter skolan kommer nog Majis hem till mig, blir great. 

//Emma

-dagar!

Amen hej!
-
Var minus grader nästan hela dagen igår, och fick åka rullskidor i snöstorm. Okej, kanske inte riktigt snöstorm, men lite grann snöade det i alla fall. Det gillas såklart!

Idag ska jag vara med Idis på eftermiddagen, vi hade nog tänkt fota lite och sådär, blir kul det. Annars är det måndag i morgon och skola igen, en vecka kvar till ett väl behövligt höstlov!

ha det



/ma

......

Sen är det ju otroligt konstigt att samma ip-nr kommenterar min blogg med olika namn! Det går att kolla upp mer än vad ni tror!!

-

"Matchen" varade i 7 min, vi spelade med en liten mjuk boll, på skidstadion inkluderar då lera, vatten, små mål med konor, planen var kanske 20 m lång. Jag får inte spela en seriös fotbollsmatch med mitt jävla knä, idag har förövrigt mitt lag fotbolls cup. Men inte får jag vara med på den inte, ne för mitt jävla knä krånglar. Tränar då om ni undra varje dag! Mitt knä, för att det ska bli bättre! Oj kom in på knäet också här, ursäkta!

Det är synd att alla inte förstod att förra inlägget var ett skämt, och ni ska veta att man inte är så anonyma på internet!!


LÄNGTAR SÅ GRYMT MYCKET EFTER ATT FÅ SPELA FOTBOLL PÅ RIKTIGT, DET KAN NI ANTTECKNA!

Fest på skidstadion!

Var liite fest igår på skidstsdion, efter träningen! Fotboll, tejerna mot killarna, med den yngre gruppen. Sjukt kul! Dock förlorade tjejerna, med ett mål, men vi tjejer spelade helt klart bättre!

Idag äre fredag, förövrigt vet ni ju att jag älskar fredagar! Och har inge prov nästa vecka, så blir en plugg fri helg, aa så skönt!


Johannas bild!

/emma

life is a dance

Tjao!
-
Sitter på skolan, och gör tyyp inge.

Igår slutade vi sent, missade bussen med typ 1 min, så sjukt irriterande att se bussen fara och man står där och ba och....Ja men i allafall så drog jag och linn till stan en stund, drog hem, slängde i mig middagen, for och klippte mig dock inte märkvärt, eftersom jag vill ha låångt hår! Sen hämta mamma mig och vi drog på flow, grymt bra träning alltså! Kan ju säga att jag har en del träningsvärk! Och såklart skulle vi ju då ha styrka på idrotten också, (med träningsvärk i hela kroppen) Efter skolan idag, far jag med Ida till stan en snabbis, sen blir det plugg och träning! 

cooper

Hej!
-
Har idag på idrotten haft cooper test ("kondis test", Springa 3 km på tid) Alltså, jag var tyyp sjukt nervös innan, varför? vet jag inte. Gick faktiskt bra och är ganska nöjd, nu finns det ju bara ett problem, man ska ju slå tiden till våren. Lite tävlingskänsla fick man ju i allafall i kroppen, förövrigt sjukt taggad inför vinterns utmaningar!



Puss

/Emma

vilken färg är brandbilen?

....hmm?gul kanske?

Ne men seriöst, jag vet inte varför jag blir så sjukt röd i ansikte för nästan ingenting. I måndags tillexempel, å herregud säger jag bara, blev tyyp röd som en tomat mycket mer än en gång under skoldagen. Då det redan är nog pinsamt, jaa då ska mitt ansikte bli som en tomat också....

Sen idag drar jag på klubbträningen, blir väl att köra intervaller på rullisarna. TaGGar!





det gör ju inte heller så mycket om det kommer lite snö nu!

/Emma

Är helgen slut redan?

Rullskidor K, löpning, fotboll, rullskidor S, jag älskar min helg!♥

Har även hunnit med lite annat såklart, bland annat shoppat hela luleå! Ne, men hittade ett par fin fina skor (älskar dom redan) någon tröja sådär lite lagomt, och ett par byxor såklart då. Pluggat! Alltså skolan tar snart kol på mig, nu ska vi ha NO-prov på Onsdag, och fattar noll alltså. Sen har vi SO prov på Fredag och det är väl samma där, (fattar ingenting) undrar hur detta ska gå?? Har även varit på bio med Maja, alltså säger bara att vi skrattade mer än en gång, allstå inte bara åt filmen, utan åt en del andra "tokigt, galna saker".

Är trött redan, och veckan har inte ens börjat, ska nog gå och sova. Eller ne juste, måste ju plugga! Blööööö!





Puss hejdå!

/Emma

Fredag i mitt hjärta!

Hej!

Alltså jag älskar verkligen fredag, så mysigt att bara fara hem, ta det lugnt och veta att man är ledig i 2 dagar från skolan! Har vilodag idag förövrigt, det är väl det ända dåliga med Fredagar.

I helgen ska jag, dra till "Luleå city och slösa pengar". Fara på bio, TRÄNA♥ vara med nån fin person, sen blir det väl plugg också, har 2 prov nästa vecka (blllläää)



/Emma

1 år

Min blogg fyller ett år idag, grattis till den.









Tyska!

Hej!

Har precis gjort klart ett Tyska prov, gick faktiskt braa! Fick förresten A på hk provet igår, grymt nöjd. Träningen igår gick också grymt bra, om man gemför med i måndags för då kändes det som att jag hade stenar på fötterna.

Och.. nu tycker jag ärligt talat att det kan ta och börja snöa här, ni vet inte hur mycket jag gärna skulle ställa mig på ett par nyvallade längdskidor just nu!! Är något avis på dom som bor i kiruna, som redan har snö, har lust att flytta dit för en liten stund.



so long!

/Emma

that's it!

Tjao!
-
Onsdag idag, har för en stund sen gjort klart ett teori prov i HK. Gick faktiskt helt OK!

Måste också tala om att vallningen igår funkade riktigt bra, lite dåligt glid bara, men grymt bra fäste. Träningen gick väl helt ok den också, det är så super kul att kötta intervaller, typ det roligaste som finns! Jag älskar förövrigt känslan efter, ♥ till den.

Slutar 15:20 idag,träning ikväll, tyska prov i morgon, engelska redovisning och gloser på fredag.



Valla.r!

Hallo!
-
Har just vallat klart mina rullskidor inför klubbträningen idag.


körde lite multigrade klister idag, tror faktiskt det funkar riktigt bra.




också borstar vi lite på det.....

önska mig lycka till!

/emma

Svar!

Moa: om Ökalix:
Är det där OW skidor?

Yes det är one way  Rullskidor (mina älsklingar)

/Emma

Ökalix!

Drog till Överkalix i Söndags och körde lite rullisar, sjukt kul!


så kan det se ut, jaa!

/Emma

Ida är fjortis!

Tänkte också tala om att min fina Ida fyller fjorton hela år idag, och är nu en äkta fjortis!







Älskar dig Idis ♥

/Emma

Svar!

Linn: om (russinläger)

Nej, vad trist. Vad är det som har hänt med ditt knä? Har du varit och kollat upp det?

Kan ju svara på detta lite snabbt, i början av sommaren fick jag en ganska så rejäl smäll på knäet. Men tänkte inte så mycket mer på det, sen någon gång i mitten på sommaren började jag få ont i knäet då jag spelade fotboll. Särskilt då det var lite överansträngt, men det var bara i bland, det var oftast bra! Men nu under hösten har jag fått ont då jag gjort snabba stopp och sånt (Match) Har faktiskt varit och kollat upp det idag, och kan ju medela att jag har för kort muskel runt knäet eller hur det nu var, och någonting med knäskålen. Så det är bara stretcha (stavning) som gäller, för min del.




Matildas bild!

Älskar att spela fotboll!! Så hoppas det blir bra snarast!!!

russinläger

Hej!
Har ju som inte berättat att jag drog i väg till notviken för att spela fotboll idag, russinläger som det kallas. Var i alla fall sjukt kul, med bra bra öviningar och så vidare....

Första träningen gick faktiskt braa tycker jag, mycket spelförståelse passningar och sånt. Sen vare dags för lunch, någon slags kyckling förövrigt. Efter det hade vi teori, as pinsamt att jag först inför alla andra skulle gå fram och säga vad jag själv är bra på och vad jag är mindre bra på. (Har svårt att säga inför andra vad jag själv är bra på) :/
Andra träningen då, lite mer match och sånt. Det gick bra ett tag, tills jag börjar känna av mitt knä. Är så less mitt knä just nu, ( någon som vill byta knä kanske) Men som tur var så kan jag i alla fall springa bara rakt fram fortfarande.

Var i alla fall en jätte bra dag! i morgon så ska jag iväg igen, men åt ett helt annat håll....



/Emma

Biffar oss på skolan!














Det är vad vi gjort idag, på skolan.

Senare idag drar jag till klubbis för att hälsa på min kära slalombacke, tycker dock det kan sluta regna. Har lite dåliga känslor för regnet,  förragången jag körde intervaller i regn var jag döds-sjuk dagen efter.

/Emma


Jag och Linn skrattade en aning på tyskan.





....jag fick ju 3 nya händelser på Uhrzeit (en sida där man tränar tyska)


back to reality!

Hej!san.
-
Igår som sagt vare ju klubbträning, och det gick grymt bra. Känns ju verkligen super skönt att jag äntligen hittat någon slags form, super grymt jävla kul vare också. Och nu har jag precis fått veta att jag fick alla rätt på någon slags NO sak, så jag är ganska super glad just nu.



/Emma

Fest på rullskidor!

Hejhej!
-
Mycket har hänt sedan sisssst, tar det lite snabbt!
Har åkt lite rullskidor, över kalixbron, snacka om läskigt. Kutat runt lite i skogen, varit på fotbolls träning med stadslaget eller vad man nu ska kalla det. Sett då Assis damer krossade Östersund med 4-2 i den första kvalmatchen till div-1, så grymt bra. Har fått mina älskade trainer DS skor, hjerta till dom. Har även inhandlat lite nya träningskläder, dock måste det bli lite kallare och gärna lite snö på det också, för att dom ska komma till användan.

Idag har jag spelat fotboll efter plugget, gjort bort lite läxor. Och snart drar jag i väg på klubbträning, vi ska fota oss idag förövrigt.

Puss





/Emma
RSS 2.0