Ungdomsvasan 2013

Vi rullade ner på fredagmorgon mot Mora, ungefär 12 timmar senare så anlände vi till vasaloppsstaden. Vi drog direkt in till Mora centrum, kollade målgången där det fortfarande gick i mål åkare sedan tog vi även en sväng in på vasaloppsmässan, så grymt mycket grejer alltså. Hade typ kunnat köpa med mig allt hem. På lördag sen åkte vi igenom banorna, testade skidor, och hade det allmänt bra. Söndag sen och dags för tävling. Det gick grymt bra på alla sätt och vis, perfekta skidor, bra form, jag åkte helt enkelt runt med ett leende på läpparna hela vägen. Såå grymt kul var det. Att sen få glida in över mållinjen som första tjej, med mycket folk vid sidorna och med en krans runt halsen, det var coolt. Sen kom min bror 3, han gjorde det så himla bra. Bara att vara i Mora var coolt, hela vasaloppsveckan är en folkfest. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

.

Tänkte bara slänga in ett litet livstecken, uppdatering om ungdomsvasan kommer kankse i kväll. Idag ska jag åka skidor och se på skidor. 

fiemme 2013

Idag har det också varit en såndär jätte bra dag trots att jag haft ett sår i mitt öga, eftersom min lins gick sönder igår. Sovmorgon, ett matteprov som gick bra, fick sluta 1 timme tidigare, längd VM är i gång med ett VM-silver till Sverige och Ida Ingemarsdotter, ett braigt intervallpass med skidor som var en dröm att åka på. Nu ska jag börja packa, imorgon rullar team Ribom ner mot Mora.
 
(langd.se) 
 
 
 
 

en super tisdag

Idag var verkligen en super tisdag på alla sätt och vis, en tisdag som började med sovmorgon. Sedan redovisade jag på Engelska om Kalix inför hela klassen, jag grät inte efteråt eller före som förra gången då jag skulle redovisa på engelska. Det gick faktiskt riktigt bra. Sen hade vi bara en halv matte lektion innan vi slutade för dagen. Solen sken och termometern visade -5 grader, helt PERFEKT skidväder enligt mig. Så jag tog med mig skidor och stavar och njöööt verkligen av vädret och sken ikapp med solen på intervallerna. Nu har jag pluggat väldigt väldigt länge. Har som sagt äckligt mycket i skolan. Snart ska jag slå igång världscupen från Davos på playen eftersom jag missade både damernas och herranas tävlingar. 
 
 
 
 

ny vecka

Vanlig dag på skolan, måndagar är alltid värsta dagen på hela veckan. Har egentligen inte så mycket att komma med här, mer än att vi har sjukt mycket i skolan nu och jag måste plugga. Längdskid VM börjar på Torsdag, det blir kul. 
 
hahaahahh, denna bild gör min måndag. 

feel it, dream it, believe it

I helgen njuter jag verkligen av att vara skidåkare, jag tränar äter ser skidor på tv och sover. Händer en del annat också. Igår lunchade jag med Ida på myggan, det var mycket trevligt, pratade om det ena och det andra. Sen har min mobil strejkat ihop helt, det är sönder, den har dött. Den har faktiskt varit knäpp under ett längre tag och nu lever den inte längre. Idag ska vi även ha ett litet släktkalas eftersom min bror fyller år snart och vi är borta hela nästa helg. Vi ska till Mora och åka ungdomsvasan, det ska bli riktigt, sjukt, grymt kul. 
 
 
 
 
 

årets kalix ungdom

Under tiden jag var borta på USM hämtade min lillebror ett pris jag fick på växa i kalix galan, årets Kalix ungdom. Är jätte tacksam och glad för det. Sen fick jag även hem mina efterlängtade OW skor, såå snygga och sköna!!! Sen är det ju faktiskt alla hjärtans dag idag, hoppas ni hittills haft en fin sådan. 

USM 2013

En otrolig helg nere i Zinkgruvan är passerad där årets USM gått av stapeln, 4 tävlingar har körts, skicross, distans, sprint och stafett. Med en form som inte riktigt var med mig är jag otroligt nöjd, kampen om mästerskapsmedaljerna har jag varit med om under varje tävling. Jag har fått kriga för varje meter med en kropp som inte ville hänga med. Jag har haft otroligt kul med ett härligt Kalix gäng och blivit 2 golftröjer rikare. Inte bara det, jag vann skicrossen, tog silver i distans loppet över 7.5 km skate, åkte in på en fjärde plats i sprinten och VI tog guld i stafetten. Det hörrni, det var GRYMT! 
 
Skicross: Vi intog vårat braiga boende i Zinkgruvan under Onsdags kvällen, efter en flygresa från Luleå till Stockholm och en bilresa på cirka 3 timmar. Dagen efter under Torsdagen var det dags för helgens första prövning, skicross. Vi rullade in på stadion, packade in utrustningen i vallaboden och tog en sväng runt distans banan och sprintbanan medan skicrossbanan var under uppbyggnad. Efter att vi studerat sm-banorna in i minsta detalj åkte vi tillbaka till boendet och fick i oss lite lunch, vi laddade och taggade innan vi åkte upp till stadion igen. Den här gången var skicrossbanan uppbyggd och klar för att testas. Vi provade banan testade skidor och började värma upp. Jag startade sist, hade alltså hela startfältet framför mig. Starten gick och jag var såå nära på att ramla redan efter några sekunder, jag höll mig på benen trots allt och åkte in på en första plats. Vilken start. Kalix på första och tredje plats i damer 16. Glada åkte vi tillbaka till boendet och laddade om för fredagens distans. 
 
 
 
 Distans: Startade ganska sent in på dagen, närmare bestämt 13:37:30. Vilket gjorde att vi 16 åringar åkte till stadion senare än 15 åringarna som startade tidigare. Vi tog en kort löprunda käkade lunch innan vi tog bilen upp till tävlingsplatsen. Jag testade skidor, tog det lugnt en stund innan det var dags att värma upp. Var laddad och ville åka fort på dom 7,5 km som skulle avverkas. Min kropp ville inte riktig samma sak, gjorde inte mitt bästa lopp för säsongen. Fick verkligen kriga och är otroligt nöjd med den andra platsen som jag tillslut åkte in på. Sedan väntade blomstersermoni på stadion, för att sedan åka och snabbt byta om och dra på kamratmiddag och prisutdelning. 
 
 
 
Sprint: Såg fram emot sprinten väldigt väldigt mycket eftersom jag tycker det är såå grymt kul. Sen var det första sprinten för säsongen också så det gjorde ju alting lite extra spännande. Prologen gick bra och jag tog mig vidare som 4 tjej. Kvartsfinaler väntade alltså sen, vallarna gjorde ett grymt bra jobb då dom fick ändra vallning helt från prolog till kvart. I kvarten hade jag då riktigt fina skidor, det kändes bra och jag kunde kontrollerat åka in först över mållinjen. Semifinalen sen gick också helt okej, in som 2a där. Sedan väntade finalen, fick en bra start och höll det ett tag. Sen sa kroppen ifrån och 3 starka och snabba tjejer gick i från. Jag åkte in på en fjärde plats, alltid surt att komma fyra. Men är nöjd ändå, jag fick kriga. 
 
 
 
 Stafett: Då kom den, dagen med stort D. Stafett stod på schemat, vi var laddade. Johanna gick ut på första sträckan och gjorde det riktigt riktigt bra växlade i ledning. Maria tog vid stafett pinnen och gjorde det även hon helt felfritt, Maria växlade även hon i ledning och då hade luckan ner till dom andra jagande lagen växt en aning. Jag var ordentligt nervös för första gången på hela helgen, jag gick ut på sista sträckan, i ledning. Jag höll ledningen hela vägen och kunde glida in på upploppet med ett leende på läpparna, guldet gick till Kalix. Det var grymt!! 
 
 
 
 

USM 2013

 
 
Imorgon drar vi till Zinkgruvan för att åka årets USM. Jag är taggad och hoppas på att formen är god. Leeet´s gooooooooooo!
RSS 2.0