fina dagar i gällivare

 
 
Tränat, bowlat, tagit SKOTERKORT. Hyllat gällivares stolthet och kung, Marcus Hellner. Vilket var super coolt och super kul! Sjukt mycket folk på torget i Gällivare, sjöng, skrek och vifftade med flaggor, grymt var det! Sedan har vi överraskat bästa Johanna på hennes 17års dag klockan kvart i sju på morgonen. Grattis igen fina du! Imorgon åker jag hem och får tacos till middag! Låter prima! :)

the final countdown

Har den senaste veckan inte rört mig en meter utanför Gällivare kummuns gränser. Har varit skönt att bara få landa och faktiskt få ta igen lite i skolan. Annars har jag åkt magiska pass på kommunrundan och uppe på Hellner stadion, tuffa intervaller i snöstorm, morgonstyrka och en alldeles för rolig sprint träning. Sett OS och konstaterat att det nu är över, har gått alldeles för fort. På tal om OS så ska Marcus hyllas på torget här i Gällivare i morgon kväll, blir as grymt. Sååå klart ska vi dit!! Får sportlov på fredag, vilket blir väldigt skönt, trots att jag inte varit mycket i skolan sen jullovet...Sedan är det ju bara en vecka till JSM drar igång, taggad till tusen!!
 
 
 
 

scandic cup borås

I helgen var det som sagt dgas för Scandic cup igen, den här gången nere i ett regnigt och snöfattigt Borås. Vi Kalix åkare hoppade på flyget från Luleå till stockholm och vidare till Göreborg, sedan vidare in i minibussen för att åka ytteligare 40 minuter söderut. På fredagen testade vi skidor och besiktade banor, såg OS och åt god mat. Laddade inför lördagen och första klassiska sprinten för säsongen. 
 
Lördag och sprint som sagt. 1050 meter skulle avverkas. I kvalet vräkte blötsnön ner, lyckades hålla i hop det bra och tog mig vidare. Kvartsfinal, gick utan problem och jag var vidare till semi. Allt drog ut på tiden och det tjorvade med det ena och det andra, tidtagningen och startpistolen. Semin startades efter ungefär en timmes försening. Kom iväg väldigt dåligt i starten och fick gå på rejält i den enda uppförsbacken som fanns på banan. Lyckades glädjeligen ta mig vidare till finalen och där slutade jag fyra. Det är alltid surt med en fjärdeplats, men jag bytte ganska snabbt fokus, på söndagen väntade trots allt masstart i klassiskstil. 
 
 
 
Masstart 10 km klassiskt i spöregn. Men kul som tusan var det. Fick en bra startposition och kom iväg bra i starten. Jag och Elina kunde gå ifrån och drygade ut allt eftersom. Men in på tredje och sista varvet fick jag släppa en liten lucka, som jag sedan inte orkade jobba ikapp. Slutade som otroligt nöjd, blöt, glad och trött tvåa. 
 
 
 
 
Kan bara konstatera att jag trivs såå himla bra med kalix gänget, hade super fina skidor hela helgen. Vallarna gör ett kanon jobb. Alla i Kalix gänget presterade jätte fint i helgen, med fina prestationer på alla håll och kanter. På USM lyckades även tjejerna försvara USM guldet från förra året, otroligt bra jobbat!! STORT GRATTIS, igen!! 

Brynte

Han är ju för skön! 
 
  

värdefull tid i gällivare

Dagarna jag tillbringat här i Gällivare har varit såå värdefulla. Känns så i allafall. Jag har fått landa, träna på i helt vanlig ordning, gjort bort lite i skolan och fått lite nytt fokus. Tittat lite teknik filmer och snackat träning. Sett världens sjukaste sprint någonsin, är fortfarande lite skakis av bara tanken. Otroligt kul att Sverige tog 2 medaljer i allafall. Idag kördes det intervaller på Dundret, har inte varit upp dit på hur länge som helst, så det var riktigt kul. Att få till skidorna var dock en annan femma, kletade på lite allt möjligt i hopp om att det skulle fästa, tillslut fäste det bra. Men glidet var lika med noll. Fick kriga lite grann, men det var trevligt de med. I eftermiddag åker jag med bussen hem till Kalix för en liten mellan landning, innan planet lyfter mot Borås.
 
 
Fick bilder från Linn då USM gick i Lycksele 2 år sedan, en helg jag aldrig kommer glömma! På tal om USM, så går det av stapeln i helgen, håller tummar och tår för Kalix gänget som nog sitter i minibussen i detta nu, på väg ner mot Åsarna. 

JSM läger

Hemma från lägret i Lycksele är jag, med en allt för sliten kropp. Eller ja, nu börjar jag i allafall få lite energi tillbaka. Testat banorna i JSM staden har vi i allafall hunnit med, varv på varv. Framför allt är banorna sjukt roliga, utslagsgivande och ganska teknikst krävande. Jag gillar dom. Nu är jag tillbaka i Gällivare igen, har inte varit här många dagar efter jullovet. Stannar inte länge nu heller, för till helgen är det tävlingar i Borås. Scandic cup gör sitt tredje stopp och det ska bli super kul. Klassisk sprint, klassisk masstart 10km. Det ser jag framemot. OS har också börjat och Sverige har kammat hem 2 silver, jag är överlycklig. Har suttit och näst intill gråtit i soffan. Så otroligt stort, tänka att få uppleva det någon gång i sitt liv. Dit vill jag! 
 
 
 

J-landskamp

Mycket har hänt, mycket att berätta. Aldeles för mycket egentligen. Allt är i stort sätt ovesintligt förutom helgen i Rovaniemi, helgen då jag gjorde landslagsdebut i skidspåren, helgen då jag hängde med ett super skönt gäng skidisar, helgen då årets juniorlandskamp gick av stapeln.
 
Åkte mot Rovaniemi på torsdag i hopp om att kylan skulle hålla sig på ett behagligt avstånd. Ordinarie tävlingsprogramet var enligt följande: skate sprint, fredag. Distans 5km Klassiskt, Lördag och stafetterna under söndagen. Men så blev icke fallet. Sprinten som skulle gå under fredagen fick sorgligt nog ställas in och flyttas till söndag, vilket gjorde att stafetterna utgick. Lite synd tycker jag personligen, hade verkligen sett fram emot just stafetterna. Nog om det. 
 
 
 
 
Distansen kunde genomföras under Lördagen i -15 graders kyla, på en riktigt, riktigt tuff men rolig 5 km bana. Jag försökte åka kontrollerat och med en tanke om att hela tiden hålla i hop tekniken. Det gick fint och jag åkte tillslut in på en fjärdeplats, med 0,9 sekunder upp till pallen. Otroligt surt dock, det är sååå lite alltså. Men nya tävlingar kommer och då kankse som där tiodelarna är på min sida istället! För Sverige var det en riktigt fin dag, där det kammades hem hela 3 medaljer, samt en massa andra fina prestationer. Så kul tävling var det, går inte att beskriva hur mycket jag älskar skidåkning. OMG alltså!
 
 
 
 
Sen var det prisutdelning, middag och bowlingvpå kvällen! Två svenksa medaljer även där, i bowling alltså!
 
 
 
 
Sprint istället för stafetter alltså. Proologen gick fruktansvärt segt, stressade och hittade varken träff eller tryck. Kvarten gick bättre och kändes bättre. Seghets känslan började släppa en aning. Tog mig vidare till semi. I semin sen blev det tvär stopp då en annan åkare satt staven mellan mina skidor, krasch och tappade alldeles för många meter för att överhuvudtaget vara nära att ta mig vidare. Surt och förbannat var arg jag var. Nya tag. 
Bästa gänget!! och helt klart bästa helgen på mycket, mycket länge!
 
Nu är jag på läger med skidgymnasiet i lycksele, JSM banorna ska nötas varv på varv. Här till på fredag, sen väntar 3 tävlingar på 2 dagar..på hemmaplan.
 
 
 
 
RSS 2.0