inneträning

 
Kallt väder, alldeles för kallt för skidåkning. Dubbla pass genomförda inomhus idag med andra ord.Hemma i Kalix är jag, vilket betyder att jag träffat både Ida och Wilmis idag, vilket alltid är lika trevligt. Sen har jag hunnit hänga lite med kusinerna och ätit god mat med familjen. Älskar att vara hemma!! :)

Juniorlandskamp

Sen är det också så att jag blivit uttagen till att åka för Sverige i Juniorlandskampen som går i finska rovaniemi 31 Januari till 2 februari. Då jag fick beskedet i Tisdags höll jag allvarligt talat på att spricka av glädje. Ska jag vara ärlig blev jag så glad så att jag grät glädjetårar, på allvar alltså. Största jag varit med om, att få tävla i Sverige dräkt för första gången i mitt liv är såååå otroligt stort för mig. Ska även passa på att nämna att Jacob som andra kalix åkare i historien blivit uttagen till JVM, otroligt kul. 
 
 

Scandic cup Idre

Åkte ner mot Idre redan klockan 7 på onsdag morgon eftersom en otroligt lång resa i bil och minibuss väntade, vi var framme i Idre vid 9 på kvällen. Den dagen hann vi inte med så mycket mer än en kort promenad i närområdet. 
 
Torsdag testade vi banan och jag genomförde mina numera ganska rutinmässiga tävlingsförberedelser. Med en kropp som sa total stopp. Tänkte inte mer på det utan hoppades på att fredagen skulle bli ett fall framåt. Drog en jogging tur på kvällen med dom andra kalix brudarna innan vi satt oss ner för kvällsmöte inför fredagens tävlingar. 
 
Fredag och 5 km klassiskt, en av mina absoluta favorit distanser. Jag var nervös, väldigt nervös. Jag var osäker på min form. Jag stressade i tekniken, hade inte riktigt en bra dag i spåren rent ut sagt. Kändes segt. Var väldigt less efteråt, det var en sån tävling som jag bara vill göra om. Göra om göra bättre så att säga. Hade iallafall kanon bra skidor, inte ett släpp i backarna. Prisutdelning på eftermiddagen, följt av inspektion av sprintbanan. 
 
Lördag och fristilssprint. Uppskjuten start 2 timmar på grund av kyla. Tog mig vidare från prologen som fyra. Kvartsfinalen gick bra, semin likaså. Tog mig hela vägen till final och låg länge ganska bra med, men slutade tillslut på en fjärde plats. En lite piggare kropp hade jag faktiskt under sprinttävlingen. Fick även åka i den gulaledarvästen vilket jag tyckte var suuuper kul..faktiskt!! :)
 
 
Masstart 10 km skate, något som jag sett framemot jätte länge. Kallt även denna dag men starten kunde gå enligt tidsschemat. Från den här tävlingen tar jag med mig jätte mycket erfarenheter och lärdommar. Nästa gång vill jag göra det bättre. Men såhär i efterhand tycker jag att jag gjorde en stabilinsats med tanke på förutsättningarna. Slutade på en femte plats. Det var sjukt kul i allafall. Även fast det inte går super lätt alltid såå går det inte att beskriva hur mycket jag ääääälskar att tävla och träna. Så är det bara. 
 
 
 

slitit

Skandinavisk cup igår, 10 km klassiskt uppe på lindbäcksstadion i Piteå. Har varit pigg i kroppen i stort sätt hela jullovet, det har svarat bra även fast jag tränat på lite mer. Men kände redan dagen innan att kroppen gett upp lite grann på något sätt, var inte samma pigga kropp som jag kännt tidigare under jullovet. Igår ville huvudet åka fort, inte kroppen. Uppvärmningen kändes inte bra. Öppnade för fort på första varvet, då jag direkt gick om Magda som varvade nästan sammtidigt som jag startade. Tappade sedan enormt mycket tid på sista varvet. Det är ett sånt här lopp jag helst bara vill glömma. Jag håller tummar och tår på att min form återkommer inom en snar framtid. Sugen på revansch på fredag. 
 
 
 

fina jullov

Har hittills haft ett fantastiskt jullov. Jag har haft en jätte fin julafton med familjen, tillbringat en kväll med världens nästa gäng och firat nyår hos familjen Abrahamsson. Jag har tränat och tränat lite till. Sett tour de ski. Jag har tävlat i Rovaniemi, där bjöds det på grymma banor på alla sätt och vis, riktigt kul. Igår var det tävling på hemmaplan 10km klassisk masstart, helt obeskrivligt nice!  På söndag är det tävling igen, skandinavisk cup i Piteå. Sen väntar scandic cup i Idre, där vill jag vara i form! 
 
 
Gott nytt år förresten!!! Tänkte försöka komma med en liten års sumering av 2013, tycker det så kul! 
RSS 2.0