.

Fick en fråga om det är mina OW skidor, och kan glädjande säga att det faktiskt är mina. Och dom är så grymt snygga och glider så fint på snön!

Kall tävling

Shiit asså vad kallt det var idag! Hörde någon säga att det var kring -18 då vi var ute i spåret och kämpade mot kylan. Men tyckte jag trotsade kylan rätt bra och fick ett bra formbesked! Känns skönt att formen är på finfin bättringsväg igen, och fick även med mig en seger i bagaget. Jo som sagt var enormt kallt, det första min kära lillebror sa till mig då jag passerat mållinjen var att jag såg ut som en snöflinga! Så ni kan ju tänka er...Det var även väldigt mysigt med dom härligt kalla duscharna efterår också, mycket skönt med en kall dusch. Eller?
Nu taggar jag tävling i morgon också, och hoppas på att kylan släpper sitt fasta grepp!
Avslutar med en bild på självaste Södergren, och fråga mig inte när jag fotat den!!!!
Bra, pusshej!
/Emma

Kärlek vid första ögonkastet

Håll i hatten, här kommer dom, mina nya älsklingar! ♥♥
OW Premio 10♥

Was the time of my life

Torsdag igår, Fredag idag, lördag i morgon och söndag i övermorgon. Börjar med gårdagen, skola som vanligt. Med fotboll på idrotten, det var tyyp väldigt roligt! Sen vare väl det vanliga liksom, klubbträning på kvällen osv. Saknar Jonte och Anton lite grann faktiskt, vi hade ju så grymt kul förra året. Vem ska fara i väg som en kanon på intervallerna, och vem ska åka precis bakom mig och dra varannan intervall ibland! Saknar ju er, ta och bli friska nu hörrni!! Fredag idag, så ni bara vet! Så sjukt, galet, skönt! Inställd Eng-lektion, resulterade till att vi slutade 12:40. Gjorde min dag, helt klart!
Tävling i morgon och på Söndag, blir en grym helg!

-

En bild på dig och någon som är viktig för dig.




Din Facebook profilbild med flest likes.
En bild på den personen som vet mest om dig.
En viktig person i ditt liv.
Bild på en tid du saknar.
Gammal och ny bild på dig.
En bild från din förra sommar.
Bakrund på mobilen.
En puss- eller kram bild på dig med någon annan.
15. En bild som får dig att le.

En dag mitt i veckan

Dagen börjar med en stressig morgon, åker med mamma till skolan. Träffar Linn vid skåpet, börjde gå ner till HK:n, läser på dörren att den är inställd. Sätter oss i rödan, och jag blir allmänt depp då jag tänker på vilken lååååång sovmorgon vi haft! Men vi hittar på en lite rolig sak att pyssla med, så dom där 2 timmarna for i väg rätt snabbt! No sen då, vi gjorde någon form av labb, jag och Maja var bäst förövrigt! Lunch, någon äcklig soppsak. Så blev en tallrik med tunbröd i stället helt enkelt, jo ett glas mjölk till såklart! Cirkelträning på idrotten,  gick som en dans, trots bara tunbröd i magen. Efter idrotten, ett långt jävla hål. Hungern var enorm, så jag Linn och Ida drog och köpte lite mat! Tacopaj är såååå gott alltså! Hade tyska, överlevde det också! Åkte hem med Mamma, käkade "mellis". Drog och åkte skidor med pappa, testade blandannat mina nya älsklingar, tänkte slänga upp bilder på dom sen! Dom är über snygga, om ni undra!
Käkade lite sen middag, och en super god hemmagjord bulla på det! Pluggade och chillade, somnade så småning om!
Mina damer och herrar, min Onsdag..↑


sommar är härligt!

8:a, inställd hk idag 8:00 - 9:40!

Inställd hk, resulterar till 2 timmars hål, så här på morgonkvisten! Tänk vilken låång sovmorgon jag hade haft om vi fått veta det liiiiite tidigare. Vi gjorde i allafall det bästa av situationen, och blev ganska röligt trots allt. Känner att detta inlägg blir mer och mer ovärt, så avrundar här.

skidåkarbröder




Min helg!


Tävling Lördag, först 2,2 km klassiskt för att sedan åka in och byta skidor och stavar snabbt som bara den, för att sedan dra ut för 2,2 km skate. Fick aldrig riktigt till någon bra teknik, och var seg och trött i kroppen. Nervös som fan innan start, det var seriöst hemskt, svimmade typ då jag stod där på startlinjen och det var 2 min kvar! Skidbytet gick ju inte vidare bra det heller, segt det också helt enkelt! Lyckades vinna tävlingen trots allt och är så klart otroligt nöjd med det, trots en dålig genomförd tävling, för min del.

Fotbollsmatch med läns i söndags, det var verkligen grymt kul att spela med alla duktiga fotbollsspelare! Och tyckte ändå vi fick till ett riktigt bra spel, särskilt dom 10-20 första minutrarna. Tyckte även det gick i ganska bra för mig trots den olidliga nervositeten innan. Svimmade typ (igen).



stå upp igen starkare än någonsin


Jag åker för dig i morgon ♥

Jag är trött!

En jobbig dag på skolan ärligt talat! Orkade typ ingenting och kände mig hungrig hela tiden. Eller vänta nu? Jag är hungrig fortfarande! Ska träna lite skidbyte i kväll, och bara ta det chill, tagga tävling och allt det där. Otroligt skönt med fredag, en fullbokad helg framför mig och en fullbokad "nästa vecka". Tävling i morgon som sagt, känner mig trött och sliten, så vi får helt enkelt se om formen infinner sig på rätt ställe i morgon.


Hellner stadion gällivare dundret...Nu ska jag sova! Godnatt!

Ne men typ! Hejdå i allefall!

live in your dreams

Hemma efter ett jobbigt A-3 pass, typ död! I allafall i benen, kände redan efter första intervallen på 5:an att kroppen inte riktigt var med mig idag. Sen skulle det ju köras några till på 5:an, för att sedan köra sprinttävling på JSM sprintbanan. Men det var super kul, extra roligt med sprinttävlingen på slutet också! Prolog, kvartsfinal, semifinal, final, ja ni vet allt det där!


Tjena tioåring som är ute och åker lite skidor..↑
Saningen är att bilden är tagen under skicrossen på kalle, förra året.
Tycker det är en lite rolig bild det där faktiskt! höhö

/Emma

Favorit i repris

Vi gör det igen liksom, gothia cup 2012 here we come!





varje träning ett delmål mot drömmen

Tränade igår, vad annars liksom? Nötte lite skidbyte, åkte lite klassiskt.. Har som inget vettigt att skriva om, mer än att det är tävling på Lördag och att jag är så jävla nervös. Sen på Snöndag ska jag och spela 2 matcher med Länslaget i fotboll, så sjukt nervös för det också kan jag ju meddela. Vi ska spela mot Alviks Div-2 och Lira Div-3, så grym nervös alltså, hoppas verkligen det går bra!



Ja ha det bra allihopa!

Följ din egen väg tills den tar slut.

Skola som vanligt, gick hela vägen hem med Maja alltid lika mysigt, trots kyla! Stoppade i mig lite skårpor och så småningom lite middag, pluggade och taggade klubbträning! Drog dit, köttade intervaller, tänkte på tekniken, tränade spurter med Anton, skrattade och hade sådär skidåkartrevligt, ni vet. Har inte så mycket mer att säga, Onsdag i morgon, slutar tidigt, landbandy på idrotten osv osv...


Min ljuslyckta som jag tillverkat på bilden, väntar bara på ett stort A!
Om ni undrar så ska det föreställa en snöboll med hål i eller något liknande,
alltså ingen innebandyboll!!!!

/Emma

Emmas jerringpris

...går till Marcus Hellner! Tyckte han var värd det där "riktiga" jerringpriset också, börjar undra om det blev något fel!



Idrottsgalan

Sitter och myser framför idrottsgalan, och hoppas att alla skidåkare tar hem en massa priser. Ni vet Marcus Hellner och gänget. Annars idag har jag kört ett litet cross-pass eller vad man nu ska kalla det, längdskidor på elevensval för att sen precis hinna slänga i mig en banan innan jag drog vidare på fotboll. Nu ska jag fortsätta rösta på alla längdskidåkare, eller i alla fall hålla tummar och tår. Hoppas ni gör det också förresten!



/Emma

upptatering

Ingen tävling för mig idag, -23 grader här och -17 grader i Älvsbyn. Dom kan inte säga säkert om det blir tävling eller inte, men nu känns det väldigt osäkert. Om det blir tävling så kommer det ju bli otroligt kallt, och en stor risk att bli sjuk. Det är ungefär en månad kvar till USM, och jag vill absolut inte ta några risker, jag vill hålla mig frisk. Visst är jag lite depp att det inte blev någon tävling, men sånt är livet liksom. Ni som ska köra i allafall, lycka till! För mig blir det någon form av träning idag, ha det bäst hörrni!

/Emma

Året som var!

Juni: Slutade skolan, otroligt skönt! Drog direkt på träningsläger, till Östersund med en massa härliga skidåkare. Sjukt roligt vare, med mycket träning och skratt. Åkte förbi Emil Jönsson, och träffade Södergren, ja ni förstår..Det var grymt. Kom hem, hängde på pålängeplan med Ida och fotbollen. Lirade fotboll med kusinerna, vinnarskallar som vi är så lyckas det alltid gå över styr. Fotade med Maja, osv. Firade midsommar med släkten, och hade det allmänt trevligt. Spelade en massa matcher med Fotbollslaget, och laddade upp inför PSG. Sprang någon springtävling sådär lagomt. Drog ut på härliga turer med båten och kajaken, och bara njöt av att vara ledig.



Juli: Började månaden med att spela PSG, shiit alltså vad kul det var. Vi lyckades fixa ett brons, helt otroligt. I Sveriges näst största fotbollstunering kom vi trea, grymt! Sprang överkalixloppet, en tradition som jag än så länge håller fast vid. Tillbringade en vacka med Ottilia, badade, tränade och hade super kul. Hade en mysig grillkväll,med mina fina kompisar. Åkte buss ner till göteborg, för en sjukt härlig vecka. Gothia cup! Så galet kul, invigningen, Liseberg, fotbollsmatcher, ett grymt lag, vi tog oss till 16-delsfinal, och åkte ut där med 1 mål, då det var 2 min kvar. Det var lite surt, men kommer aldrig glömma den veckan. En magisk vecka och en magisk månad, helt klart!



Augusti: Spelade Luleå Spelen med 98:orna, sprang extasloppet, lite rolig tävling det faktiskt. Drog till Voukatti, med klubben och tränade omänskligt mycket typ. Eller, kanske inte, men ni fattar nog? Åkte längdskidor, i skidtunnel, sprang intervaller i en sandbacke, och körde ett rullskidtest uppför en super lång uppförsbacke m.m. Var där i fem dagar, och kan ju tala om att det var väldigt tyst i bussen på vägen hem. Fortsatte dra ut på fina båtturer med familjen, fotade med Ida och spelade fotboll i mossor. Spelade bland annat Lilla VM, eller en och en halv match, sen slutade det hela med 39 graders feber. Sen så drog ju skolan igång, och kom så småningom in i en så kallad vardag.



September: Skolan drog igång på riktigt, med en massa prov och läxor. Fortsatte spela fotboll, drog på ett länsläger i Piteå. Var sjuk för mycket, skulle ha sprungit lidingöloppet, men missade det på grund av sjukdom. INTE kul! Var typ sjuk hela september, fyfan alltså! Annars hände typ ingenting, en sjuk månad helt enkelt!



Oktober: Blev frisk och tränade som vanligt! Längtade efter snön, och att få dra på sig skidkläderna och att få knäppa på sig längdskidorna. Sjukt roliga klubbträningar, både på rullskidorna, med löparskorna och skidgångsstavarna. For på russinläger med fotbollen vid fötterna, otroligt lärorikt och galet roligt! Hade en egen liten träningsdag i Överkalix, firade in ett välbehövligt höstlov. Var i stugan, busade med Ida i Pålänge idrottshall. Åkte skridskor med mina fina kusiner, årliga bandymatchen ni vet. Oktober was en good månad..haha!



November: Längtade ännu mer efter snön, var galen och beroende i alla väder sidor. Var på dåligt humör på det varma vädret, blev inte bättre av att jag blev sjuk, igen! Väntade på att jag skulle bli frisk, började träna. Drog till Muonio och åkte en massa skidor, så grymt kul det var alltså. Hade längtat så mycket! Träffade Lucas Bauer, såg då tyska skidskyttelandslaget hade träningstävling, åt god hotellfrukost, skrattade, ja ni vet allt det där runt om kring. Åkte tävlingspremier i Gällivare, så jävla kul! Blev dock sjuk dagen efter igen, och så förblev slutet på November....



December: Började med att vara sjuk, (skräll!) Blev frisk, började träna som en galning typ. Första snön kom, åkte skidor i Korpikå, och på golfbanan. Drömde om att en dag få spänna på mig skidorna på Kalix skidstadion, se ut över stadion, se nypreparerade spår, se solen lysa genom träden som täcker sista ”stadionbacken”, ja ni vet den där underbara synen. Åkte en hel del olika skidtävlingar, runt om i länet. Fick jullov och mina första betyg. Det regnade dagen innan julafton, vilket resulterade till ingen julkänsla! Spelade bandy med kusinerna, farfar och faster. Firade Julafton med släkten, och hade det trevligt och mysigt. Drog till Överkalix och åkte skidor, eftersom det regnat här hemma. Men sen kom snön, och då kom det i massor! Fina spår på skidstadion, och en glad Emma! Ett fint slut på december månad, och en fin början på 2012.





Set fire to the Rain

Jobbig morgon, "motståndare på musiken", rolig engelska lektion, skrattig väg hem från skolan, härlig skidtur med musik i öronen, krockade nästan med slalomåkare, stressig middag, sjukt mysig kväll med  finisar.. ← Dagen igår! höhö

Har inte så mycket annat att säga, tävling i morgon, nervös, taggad, ja ni fattar.



so long

/Emma

Träning!

Sjukt härlig träning igår alltså, allt bara rullade på och jag typ flög uppför backarna! Till och med dom på femman, med bra fäste, och bra teknik så blev allt så galet kul! Fick även ny-värmedressen, mycket fin, mycket fin!

Idag: Har jag proppat i mig en massa bullar, eftersom vi bakade det på HK:n. Mycket gott, förövrigt! Sen har jag även blivit grymt jävla facerapead, så alla VET! Det går tyvärr inte att bli med i något längskidlandslag då man är fjorton år, om man inte är väldigt, väldigt, väldigt bra då, och då får man fint sälskap i form av Marcus Hellner och dom övriga coolingarna! Så tyvärr, är jag inte uttagen till något landslag (tyvärr) :(



/Emma

haha



haha, dör lite smått! Tack Anton eller vad man ska säga?

Måndag

Börjar detta inlägg med att säga att det var tur att jag inte for till skolan idag, lite pinsamt om jag hade kommit dit! Tur att jag ringde Ida igår, trodde helt seriöst att vi började idag! Bra koll Emma, bra koll! Drar dagen då lite snabbt, -22 då jag vaknade, shiit liksom vad har hänt! Beslutar då tillsammans med Pappa, att vänta ett tag med skidåkningen för att se om det blev varmare.  Men dock inte märkbart, så drog till Ida L, vi fotade och tillagade en mycket god och komplicerad lunch. Redigerade lite bilder, för att senare dra på fotbollsträning. Nu sitter jag här och inser hur mycket  jag vill åka skidor, just nu!!

Året som var

Februari: Jag älskar Februari! Kommer nog aldrig glömma den månaden, och har hur mycket som helst att berätta om just en helg! Helgen då bussen rullade ner mot Sveg, helgen så jag drog på mig ”Norrbottens kläderna”, helgen jag aldrig kommer glömma! Hade egentligen inte satt upp några stora mål inför tävlingen, men trodde samtidigt på mig själv och visste att jag hade bra träning med mig i bagaget. Allt gick otroligt, galet, jätte, grymt bra. Slutade 3 på distansen, 1 på skicrossen, 5 i stafetten och 1 totalt. Är så sjukt glad och nöjd att jag lyckades så bra! Var så roligt hela allt i hop där nere i Sveg, fick tillbringa några riktigt fina dagar med några super fina personer, var helt enkelt, med ett ord, underbart! Förutom "superhelgen" så vare, Skola som vanligt. Spelade in någon rättegång (på skolan), alltså typ som en teater. Själv agerade jag åklagare. Annars så rullade livet på...





Mars: Fortsättning på alla skidtävlingar, åkte lilla VM i malmberget och tränade väl på som vanligt. Tror även vi hade första fotbollsträningen utomhus på Billerud Arena, var även det en höjdpunkt. Var ärligt talat också sjukt less på skolan, ville bara ha lov helt enkelt. Åkte förövrigt bragdloppet på skolan, från kalixbron till Nyborg. Såg massor med längdskidor på tv,VM i holmenkollen. Där jag tycker att Marcus Hellners sprintguld helt klart var höjdpunkten, kan se den där A-finalen hur många gånger som helst. Både på svenska och på Norska... Annars hände väl inte så mycket just i mars, allt rullade på i vanlig ordning!












April: Åkte DM på hemmaplan, grymt roligt. Hann med stafett, distans och sprint på hemmabanorna, att få åka DM på hemmaplan är ju alltid någonting extra. Annars i April då? Jo, påskdansen på skolan. Var faktiskt roligt, mycket roligare än vad jag trodde det skulle vara. Åkte även en massa skidor på isen i kalixskärdgård, galet så härligt det var. Sprang även min första intervall med Anton, höhö en bit uppför Pålängeberget, ett ord..jobbigt! Sen drog ju fotbollen i gång på riktigt, saknade den faktiskt sjukt mycket ärligt talat. Så det var mer än kul att den drog igång också!!





Maj: Spelade massor med fotboll, och då menar jag det verkligen! Var på breddläger i Kalix, inför Länslaget. Gick varken bra eller dåligt! Spelade en tuff match mot Luleå FC, där motståndarna fick ta emot både röda och gula kort. Fick en rejäl smäll på knäet i en fotbollsmatch mot Lira, kan vara det som gjorde att jag fick problem med det nu i slutet av fotbolls säsongen. Tränade även mycket löpning, och sprang vårruset och slutade på en fjärde plats, galet är ordet! Trodde aldrig att det skulle räcka så långt! Åkte även en hel del rullskidor så klart och tränade ganska mycket med Anton på den tiden. I maj inleds ju det nya träningsåret för oss skidåkare, höhö! Skola som vanligt, hade en klasskväll eller vad man nu ska kalla det. Körde lekar i rödan, lite roligt faktiskt, springa runt där gör man ju inte direkt varje dag...



några månader ja! Dom andra får ni kanske i morgon! vi höres, puss!

/Emma

5 kilometer skate

Tävling i Luleå, på Ormberget idag. Åkte banan direkt då jag kom dit, testade lite skidor osv. Vi skulle varva på en 2,5km slinga, och banan var sådär backig! Både nedför och uppför, så man hann som aldrig riktigt vila! Var även en klurig nedförsbacke, som jag nästan failade i på första varvet då jag bara släppte och lät skidorna glida alldeles för fort. Andra varvet tog jag det dock lite lungnare och klarade kurvan utan några stora problem. Tävlingen gick bra, och fick ett bra kvitto inför kommande tävlingar.



/ en glad Emma

Marcus Hellner

Min vän Marcus Hellner knäckte Petter Northug (igen) och kom två i tour de ski!! Så jävla grym alltså, går inte att sätta ord på det!! Ska nog ringa och gratta han på ett tag, då han får lite tid över..eller vem vet han kanske ringer mig? höhö, eller kanske inte, i mina små drömmar möjligtvis.. Men altså han är så sjukt bra, ville bara säga det, återkommer på en stund!









Så obskrvligt bra kille det där alltså, jag är så glaad just nu så jaa aaa bllllöööö, Marcus Hellner♥

Tour de ski

Alltså jag är sjukt nervös, inte så mycket inför tävlingen i morgon. Utan för tour de ski, jag dör ju typ. Jag hoppas verkligen att Marcus får till det idag, och att svenskarna har bra matrial den här gången. Kom igen nu sverige!!
På tal om tävling i morgon så får jag starta näst sist, förövrigt typ första gången på två år som jag får starta i slutet av gruppen. Är sjukt taggad, nu kör vi liksom!

Nu ska jag hejja på Marcus och dom andra svanskarna, ha det gött hörrni!



/E

Året som var

Januari: Skrattar lite då jag ser bilderna från hela Januari månad, har inte alls mycket bilder och kommer inte i håg så mycket heller. Vet inte om det hände så mycket just i Januari, träning under veckodagarna och tävling på helgerna, det var väl som standard. Vet att jag tränade en hel del inför Kalle Anka cup, och tränade då mycket med Anton och Jonte, vi hade vara idéer, helt klart. Vi åkte nedför slalombacken, försökte slå rekord på metträskrundan, intervallerna på 5:an på klubbträningarna, och så vidare..Hängde även med en massa fina personer,och annars var det väl skola som gällde.





Pssst: Jag lägger upp en månad perdag..höhö.

Rubrik

Igår åkte jag skidor tidigt på morgonen, drog hem och saknade tour de ski lite. (eftersom dom hade vilodag igår)  Sen åkte jag vidare på årets första fotbollsträning, gick lite sådär halvsegt i början, men sen gick det faktiskt över förväntan! Skönt också att jag inte kände av mitt knä!

Idag då! Drog tidigt och åkte skidor igen. Sen drog jag med Ida på stan, käkade lunch på myggan. Förövrigt tyyp första gången i mitt liv, men något gott vare! Vi gick på lite affärer, sprang till bussen, osv osv. Kom i allafall tillslut hem till mig, käkade lite glass, skrattade och såg skidor! Kovalshic! haha, skrattar ännu ;) Sen drog jag vidare med Sara på x-fit, mycket rolig dag det här alltså. Nu sitter jag och glor på JVM, hejja Sverige eller vad man nu ska säga..


Bildbrist så..Grymt bra tjejor det där alltså↑

/Emma

1 Januari

Vaknade tidigt, tyyp vid 8. Drog till skidstadion, för träningstävling med klubben, sen sån här nyårsdag... 5:75 km klassiskt skulle åkas, (för att vara exakt). På en galet jobbig "hemmabana". Gick väl ändå helt okej! Drog hem,  slet upp dörren och slog på teven. Och ser att Marcus Hellner leder dubbeljackten som kördes idag, blev sittandes i soffan, som förstelnad framför teven. Haha, men typ! Tog mig i allafall upp i duschen för att sen springa ner och slänga mig framför teven igen. Måste ju säga att Marcus var "bäst" idag, han gjorde grymt bra! Ja, Petters avslutning går ju som inte att göra något åt. (Han är grym) Satt mig sen i bilen för att rulla iväg mot willys för inventering med skidklubben! Jag och Johanna räknade lite sådär lagomt, duktiga tjejer måste jag säga! Tog oss någon korv sådär lite lagomt också, haha! Blev trots allt roligt, med fint sällskap!

Gott nytt år förresten, hoppas ni får ett finfint 2012!


haha, bjudeeeeeeeer på en sån här kallad sommarbil.

/Emma


RSS 2.0