Believe

 
 
 
 
 
 
 
 
Såg en sjukt bra film igår med fina Ida. Lätt bättre än never say never. Idag har jag haft vilodag. Julhandlat, sett vinterstudion och julbakat. Snart kommer farmor, farfar, faster och kusinerna hit för kalas. Fyllde ju år får typ en månad sen! ;)

TÄVLING

Tävlat idag i Finska övertårneå, bra genomkörare. Har konstateret att den banan inkluderar en av dom längsta och brantaste backarna jag någonsin åkt, fick kriga rejält då skidorna inte riktigt ville greppa i ett riktigt lurigt vallaföre. Men är faktiskt nöjd, efter allt strul så känns det som att jag är på G igen. Är super laddad på jullov nu, hoppas på fina träningstimmar. 
 
Pappa äger nu en I phone 5s, som jag använder mer än han!! :)

Jullov

Efter Östersund har jag haft det lite småstruligt på alla möjliga håll och kanter, men nu är jag på banan igen. Gick på Jullov i torsdags något som var otroligt skönt, att komma hem den kvällen var utan att överdriva, underbart. Blir hemma nu ett längre tag innan vi drar i väg för den andra scandic cup tävlingen som är flyttad från Örebro till Idre. Kan förövrigt inte fatta att jag redan gått en termin på skid, känns som att det var nyss jag sov första natten i lägenheten. Helt sjukt vad tiden går fort då man har roligt. För det har jag verkligen uppe i Gällivare.  Fina träningsmöjligheter med flera mil skidspår bara några meter från skolan, samt riktigt tuffa spår uppe på hellner stadion, jag har duktiga tränare och super fina vänner.  Men visst saknar jag familjen och vännerna här i Kalix otroligt mycket, särskillt nu strax innan jullovet. Då var hemlängtan enorm. 
 
Sista veckorna på skid har i allafall varit fullspäckade. Kvällssvenska. Pepparkakshus tävling där vi ettor drog en redig skräll som slutade i seger. I måndags Julbakade vi hos Otti, riktigt lyckat. I onsdags då naturarna och teknikarna hade nobellmiddag hade vi övriga tjejer singstar kväll hos Vendela. Konstaterade som så många gånger förr att jag inte är någon talang på det här med sång. 
 
 
 

scandic cup

Vilken helg jag har haft, heelt galet kul har det varit. Åkte ner på torsdag med resten av kalix gänget. Drog nästan direkt ut på spåren i Östersund och testade lite banor. Fredag sen, varvade vi på sprintbanan samt genomförde lite skidtester. På eftermiddagen sen gick jag typ på 10000 korta promenader, rastlösheten var ett faktum och jag ville bara dra igång tävlingarna. Men fick vänta några timmar till helt enkelt, till på lördag efter 9, med andra ord.
 
Sprint fristil, som inleddes med prolog, en prolog som gick helt ok, inte super bra men inte dåligt heller liksom. Kvartsfinal sen, gick bra. Semifinal, gick också bra och med det resultatet var jag vidare till final. Galet kul! Finalen gick också fint och slutade tillslut på en tredje plats och jag är jätte nöjd med sprinten. Meen finns hur mycket saker jag vill göra ännu bättre, både taktiskt och åkmässigt. Ser redan fram emot nästa skate sprint, i Örebro. På eftermiddagen drog jag ett varv genom klassiska distans banan igen, käkade middag och tårta med klubben och laddade om inför söndagens tävling.
 
 
 
 
 
 
5 km klassiskt, vilket gick såå himla bra. Jag var förjävla nervös innan start om jag ska vara ärlig, men med tjugo sekunder kvar till start släpper det och istället var jag extremt fokuserad hela tävlingen. Hade ett gäng extremt fantastiska ledare ute på spåret, med dom springandes brevid en, vågar man bara inte slå av på takten. haha, skämt och sido. Slutade tillslut med att jag vann distans tävlingen och jag är så himla nöjd.
I Örebro väntar också en 5km klassisk tävling, då vill jag åka ännu fortare. Måste också få inflikna med att jag verkligen hade grymt bra skidor i helgen, vallarna gjorde ett kanonjobb. Dom får man inte glömma!!! ;) Helena och Jacob gjorde det också riktigt bra, Helena åkte in på en fin tredje plats i distans loppet, samtidigt som jacob gjorde en kanon sprint och vann i storstil. 4 pallplatser till Kalix alltså. Resten av kalix gänget åkte också bra, vi är faktiskt rätt många juniorer  som tävlar i år, kul. 
 
 
 
 
 
 Har fått bilder av Mtuldiz, kika in på hennes blogg. HÄÄÄÄÄÄÄR
 

Scandic cup

Träna hårt, ställ dig på startlinjen, gör ditt bästa, resten löser sig själv - Usain Bolt 
 
Det tar jag med mig, imorgon drar vi mot Östersund och jag är galet laddad, framför allt ska det bli sååå kul att komma igång på allvar. Säsongen har bara smygstartat än så länge, det smäller på Lördag. Skate sprint.
 
 
RSS 2.0